Safi.dk
kontakt helle skriv en hilsen sitemap/overblik velkommen Web by Mads Bischoff, Safi.dk Kontakt Helle Christensen Design By Dotcomwebdesign.com
 

Print view

 

Mere om Vestafrikansk dans

Vestafrikansk dans har sit udspring i Mandinka stammen som havde sin storhedstid i Mali imperiet.
Herfra spredte deres tradition sig ned gennem Senegal, Gambia, Guinea, Burkina Faso og Elfenbenskysten.

Den stil, jeg primært arbejde med, hedder "ballet-style" og er koreograferet dans, hvor man danser en trinkombination. Det var Guineas National Ballet, der udviklede denne stil. Normalt vil det være sådan, at hvis man kommer til en traditionel fest i Vestafrika, vil det typisk være solodans man ser. Balletten fandt på at "linke" trinene, så resultatet blev "se-værdige" koreografier, hvor man oplever en række af trin, som en gruppe dansere har indøvet. Denne stil er blevet en trend rundt omkring i Europa. Specielt Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland - som har haft kolonier i Vestafrika - huser mange afrikanske kunstnere, der er flyttet fra deres hjemlande og giver undervisning i storbyer som Paris og Bruxelles.

Vestafrikansk dans er sprudlende og levende og fysisk krævende. Man bliver høj af at danse og det stimulerer livsglæden og humøret at danse til levende trommer!!


Workshop på stranden ved Cape Point i Gambia 2005